Shakalaka_pink_250ZOMERKLASSIEK - 16 juli - NACHTCONCERT


De vermaarde Russische pianist Timur Sergeyenia wordt op heel veel plaatsen gevraagd om klassieke muziekfestivals samen te stellen en toptalent te verzamelen. Toen hij echter enkele maanden geleden te gast was in de Schipperskapel stelde hij zelf voor om een klein zomerfestival te brengen. Het resultaat is de eerste editie van Zomerklassiek Brugge: 5 zomerse klassieke concerten in De Schipperskapel.

Timur Sergeyenia, piano (°1969) volgde vanaf zijn derde les bij Prof. V. Kuzmenko aan de speciale school voor jong talent van het Conservatorium te Minsk. Op zevenjarige leeftijd trad hij voor het eerst op als solist samen met het Nationaal Orkest van Wit-Rusland. Timur is internationaal concertsolist, dirigent van het kamerorkest Timur und seine Mannschaft (Gent) en docent piano aan het Lemmensinstituut Leuven.

Het festival loopt van 16 tot en met 20 juli. Op het programma staan een nachtelijk tuinconcert met de nocturnes van Chopin, een concert met de bekende tenor Zeger Vandersteene (Klara Carrièrerprijs 2012), een kamermuziekavond met klarinetvirtuoos Eddy Van Oosthuyse en een aperitiefconcert met de jonge Franse solist Igor Pollet op viool.

 

Op 16 juli om 22 uur vindt in de tuin van de Schipperskapel een uniek nachtconcert plaats.

Timur Sergeyenia (piano) brengt nocturnes van Frederic Chopin, in de sfeervolle stadstuin van de Schipperskapel.

Bij regenweer vindt het concert plaats in de kapel.

Zomerklassiek 16 JULI (€15,00)

Einde verkoop

16 juli 2014, 22:00 - 23:00 (GMT +01:00 Brussels)


Google Calendar
Microsoft Outlook
.ics file (Apple's iCal & anderen)

Locatie


Schipperskapel, Komvest 38, 8000 Brugge

Google maps »